faq

Frequently asked questions

Base Academy


Ensimmäinen moduuli esittelee koulumme arvot ja kurssiohjeet. Opintojen ensimmäiset materiaalit käsittelevät teoriaa ja postitamme ensimmäisen viikon aikana aloituspakin, joka sisältää tuotteita ja siveltimiä. Kursseilla käytettävät #Base, #Glam, #Mommy ym. ovat koulumme omia tekniikka-nimityksiä, jotka olemme luoneet helpottamaan oppimista ja eri tekniikoiden yhdistelyä.
Perusteet


Opit, mitä käytännön asioita meikkaajan tulee ottaa huomioon asiakastyössä. Opit väriopista, ihotyypeistä ja työhygieniasta. Opit, miten eri ihotyypit vaikuttavat meikkien tekoon/kestoon. Kerromme, mitä ammattilaisen meikkipakki sisältää ja mitä tuotteita/tuotemerkkejä ammattilaiset yleensä suosivat.
Tuotteet


Opetamme kaikki työssä yleisimmin käytetyt tuotteet ja välineet ja niiden huoltamisen. Opit, miten erilaiset pohjustustuotteet tai meikkien eri koostumukset vaikuttavat lopputulokseen, miten opit valitsemaan koostumuksen oikein ja millaisia tuotteita kannattaa käyttää missäkin tilanteessa.
#Base


Base on tekniikka, jossa lopputulos on huoliteltu, symmetrinen ja luonnollinen. Basessa opit perusteet kuten asiakastilanteeseen valmistautumisen, meikkijärjestyksen, pohjustuksen, meikkipohjan teon, peitevoiteiden käytön, valot ja varjot, häivytyksen ja viimeistelyn. Base toimii pohjana kaikkiin tekniikoihin ja yksinään tekniikka toimii hyvin kevyissä ja nopeissa päivämeikeissä tai tv-ohjelmissa ja -mainoksissa.
#Glam


Glam on pitkäkestoinen, juhlava ja kolmiulotteinen tekniikka. Opit mm. ulkokulmavarjostuksen, klassisen rajauksen sekä koko päivän kestävän pohjan ja huulimeikin teon. Meikkiä tarvitset asiakastyössä, kun teet häämeikkejä, iltameikkejä tai voimakkaampia meikkejä tv-ohjelmiin tai mainoskuvauksiin.
#Mommy


Mommy on aikuisen naisen meikki-tekniikka. Opit, mitä asioita tulee ottaa huomioon yli 45-vuotiaan ihon ja silmien meikkauksessa.
#Bobby


Bobby-tekniikassa opit perinteisen miehen kuvausmeikin lisäksi miehelle tehtävän näyttävän juhlameikin.
#Biggie


Biggie on luonnollinen, kuulas, korostava, nuorekas ja muodikas kulmakarvoihin ja strobingiin painottuva tekniikka, jossa meikkiä on käytännössä melko vähän, mutta lopputulos suorastaan hehkuu glamouria. Tekniikka toimii hyvin juhla- ja muotimeikkauksissa.
#Smoggy


Smoggy on häivyttävä, intensiivinen, suoraviivainen tekniikka. Smoggy-tekniikkaa tarvitset, jos asiakas toivoo utuisia silmiä ja mattaista ihoa. Tekniikassa käymme läpi meikkipohjan, joka kestää hyvin salamavaloa ja studiovalaistusta.
#Dope


Dope on tekniikka, johon olet varmasti törmännyt sosiaalisessa mediassa. Opit tekemään trendikkään, näyttävän ja silmää suurentavan meikin, kolmiulotteiset kulmat sekä muotoilemaan kasvoja voimakkaasti contouring- ja baking-tekniikoilla. Tätä meikkiä tarvitset asiakastyöskentelyssä, kun asiakas haluaa jotain trendikästä ja todella näyttävää.
Editorial / Inspiration


Tämä osio on hulluttelulle vapaa. Kerromme, millaisia tekniikoita editorial-kuvauksissa käytetään ja miten inspiroitua meikkauksesta taiteellisella tasolla. Vain taivas on rajana!
Mix & Match


Mix & Match -moduulissa opit yhdistelemään ylläolevia tekniikoita tilanteen mukaan ja opit löytämään meikattavasta persoonallisia piirteitä, joita haluat erityisesti korostaa.
Meikkaajan työ


Meikkaaja voi työllistyä moniin eri tehtäviin. Haluaisitko tehdä töitä salongissa, TV:ssä, muotilehdissä tai sosiaalisen median parissa? Ehkä haaveilet oman yrityksen tai toiminimen perustamisesta tai haluaisit kosmetiikkamyyjäksi? Opit, miten valmistautua eri työtilanteisiin ja kuinka toimia niissä. Ymmärrät, mitä kauneusmeikkaajalta odotetaan ja miten toimia niin, että asiakas valitsee sinut yhä uudelleen ja uudelleen. Jos haaveilet työstä esimerkiksi TV-/ tai mainostuotannoissa, opit kurssilla myös muun tuotantotiimin toiminnasta - mitä tekee tuottaja, ohjaaja, DOP tai AD ja mikä meikkaajan rooli on tuotantotiimissä.
Vinkkejä meikkaajana menestymiseen


Meikkaajan työ on teknisen osaamisen lisäksi myös paljon muuta. Moduuli #14 on meikkaajan kultainen sääntökirja. Tässä moduulissa eri aihealueiden meikkaaja-ammattilaiset jakavat uratarinoitaan ja antavat vinkkejä uran rakentamiseen. Saat vinkkejä myös työtiimin ja asiakkaan näkökulmasta siihen, mitä taitoja tai ominaisuuksia he arvostavat meikkaajassa.
Hiukset


Mitä meikkaajan tulee tietää hiuksista ja kampauksista? Mitä hiustarvikkeita meikkaaja tarvitsee ja mitä ovat työssä yleisimmin käytetyt kampaukset?
Oma brändi ja hinnoittelu


Oman osaamisen markkinointi ei ole aina helppoa. Opit brändin luomisesta, sosiaalisen median hyödyntämisestä ja hinnoittelusta.
Työllistyminen ja koulutus Suomessa


Meikkaajan työt ovat harvoin tarjolla työnhakusivustoilla. Kerromme, miten aloittaa matka kohti omaa unelmaasi meikkaajana ja millaisia muita koulutusmahdollisuuksia ammattiin on Suomessa. Jos et saa vastausta suoraan kurssiltamme, voit myös aina kysyä apua omalta, henkilökohtaiselta konsultiltasi, joka omaa vuosien kokemuksen työstä.
Loppukoe ja todistus


Kurssin suoritettuasi saat siitä kurssitodistuksen. Kurssin jälkeen sinulla on kauneusmeikkaajan tekninen perusosaaminen, ymmärrät uusimmat trendit, osaat korostaa asiakkaan piirteitä ja sekoitella oppimiasi tekniikoita tilanteen mukaan. Ymmärrät minkälaisissa työympäristöissä kauneusmeikkaaja voi työskennellä, millaisia välineitä erilaisissa työtilanteissa tarvitset ja millaiset ominaisuudet auttavat sinua työssä. 100% oppilaistamme kertoo kurssin tuoneen itsevarmuutta muiden meikkaamiseen sekä tarjonneen uusia tekniikoita, tietoa sekä inspiraatiota monipuolisesti. Haluamme aidosti, että opiskelu meillä on kivaa ja hyödyllistä. Tervetuloa mukaan!